EnglishFrenchItalianPortugueseRussianSpanishUkrainian
У кошику немає товарів. Почніть покупки в нашому каталозі

Бета глюкан: доведені властивості

16 апреля 2019

Продовжуємо розповідати про перспективні інгредієнтах в сучасних космецевтических засобах.

Сьогодні поговоримо про бета-глюканів (β-глюкан).

Це натуральний полісахарид клітинної стінки, виявлений у дріжджів, грибів, деяких бактерій, морських водоростей і злаків. Бета-глюкан проявляє безліч доведенних властивостей.

Протизапальний ефект.

Чутлива шкіра часто пов'язана з такими шкірними проявами, як свербіж, почервоніння, сухість і печіння, які впливають на якість життя. Патогенез в основному пов'язаний з дисфункцією нейросенсорного, шкірного бар'єру, а також з імунною активністю. Лікування, як правило, засноване на безперервній і актуальною терапії специфічним комплексом інгредієнтів.

Дослідження показали, що полівініловий спирт / пропілен гліколь / b-глюкан, змішані в гідрогелі, можуть значно підвищити відновлення шкіри, не викликаючи роздратування.

Антивіковий ефект.

Зморшки шириною і глибиною менше 1 мм прийнято визначати як тонкі, в той час як складки більше 1 мм визначаються як глибокі зморшки.

Випробовували композицію з бета -глюканом у складі для зовнішнього застосування для зменшення сухості шкіри, проявів атопічного дерматиту та зниження сверблячки, викликаних бактеріальними інфекціями. Було відзначено істотне підвищення рівня зволоженості шкіри.

Антиоксидантний захист .

Бета-глюкан, крім їх імуномодулюючих ефектів, мають додаткові антиоксидантними властивостями. Як відомо, окислювальний стрес є одним з основних механізмів старіння шкіри. Вчені продемонстрували антиоксидантну активність in vitro виділеного b-D-глюкана з бамбукового гриба Dictyophora indusiata і ячменю та дослідили антиоксидантні властивості дріжджів (1-3) -b-D-глюкана за допомогою електронної парамагнітної резонансної спектроскопії. Результати показали, що b-глюкан знижує метотрексат-індукований окислювальний стрес. 

              Сонцезахисний ефект.

УФ-випромінювання є одним з факторів ушкодження ДНК і запальних реакцій і індукує різні шкірні пошкодження, такі як фотостаріння і фотоканцерогенез. Багато запальні реакції, викликані УФ-випромінюванням, ініціюються реактивними формами кисню, які активують прозапальні медіатори, такі як простагландин, генератори лейкотриена і цитокінів, викликаючи подальше пошкодження клітин і тканин / Експеримент показав, що карбоксиметил глюкан (CM-глюкан) захищає шкіру проти виснаження антиоксидантних молекул під впливом променів UV-А.

Здатність глюкана вибілювати шкіру.

Виділили b-1,6-розгалужений-b-1,3-глюкан з гриба Schizophyllum commune і досліджували здатність глюкана вибілювати шкіру. Вони виявили, що b-1,6-розгалужений-b-1,3-глюкан може пригнічувати утворення меланіну, сприяє біосинтезу шкіри, колагену і зменшує опіки, викликані надмірною дією сонця.

Висновок: Бета-глюкан є одним з перспективних косметичних інгредієнтів, що володіють корисними і доведеними властивості позитивно впливати на шкіру обличчя.

Космецевтика пропонує вам Догляд за шкірою, у складі якого бета-глюкан та капсули бета-глюкан для комплексної дії на організм.


Обробка замовлень
  • Пн, Вт, Ср, Чт, Пт: з 08:00 до 17:00
  • Сб, Нд: Вихідний
Вхід в особистий кабінет ×
Відновлення паролю ×
Введіть email адресу, як при реєстрації.
Ми вишлемо на неї ссилку для відновлення паролю.
Реєстрація особистого кабінету покупця ×
Замовити зворотний дзвінок ×